Vinvalg til maden

ment som en tommelfinger regel

Vinvalg til maden

Skaldyr: Tør hvidvin, Rose' eller spumante
Stegt fisk: Tør hvidvin,rose'vin letrødvin og spumante
lyst kød, stegt fjerkræ: Tør hvidvin,rose'vin let rødvin og spumante
rødt kød stegt: let rødvin og fyldig rødvin
fugle vildt: let rødvin og fyldig rødvin
dyrevildt: en fyldig rødvin
desserter: en sød hvidvin,en halvtør rose'vin,spumante,hedvin
mild ost: tør hvidvin,rose'vin,let rødvin , mouserende vin
stærk ost: sød hvidvin , fyldig kraftig rødvin

 

Severingstemp

8-9° Let hvidvin og mouserende vin
10-11° tungere hvidvin , mouserende vin & spumante
12-13°  fyldige hvidvine , søde dessertvine
14-15° Lette unge rødvine
16-17° unge rødvine
18-19° Tunge . fyldige og modne rødvine