Olivenolie - oliven

Forhandlere søges Ring på 60934966 eller mail 

Læs mere om olivenolie for din sundhed .. her

 

Olivenolie ufiltreret olie fra det centrale højland:
Arke

Fra et lille familiebrug midt på Sicilien kommer denne dejlige olivenolie.
 

I hjertet af Sicilien, i bjergene omkring Caltanisetta, ligger et af de historiske olivenområder på Sicilien. Det er her denne Arkè ekstra jomfruolivenolie produceres i et lille familiebrug, som gennem tre generationer har raffineret sit produkt.
Vi befinder os i 600 meters højde over havet, hvilket giver tilpas kølige vintre til, at træerne kan samle kræfter til en ny sæson. Samtidig er sommeren stabilt varm og solrig. Det sikrer en god modning af frugterne. Jorden er den typisk sicilianske, vulkanske lerjord, som er kraftig og fyldt med næringsstoffer.
I bruget arbejder man hele tiden på at forbedre olien i hvert eneste led af processen. Frugten er selvfølgelig hele grundlaget for en god olie. Arkè er sat sammen af olivensorter med medium smagsintensitet og olivensorter med kraftig, frugtaroma: nocellara nostrana, nocellara del belice, biancolilla og carolea.

Typisk for Sicilien

På den måde er Arkè blevet en velafbalanceret olivenolie - men også typisk for Sicilien. Der er undertoner af nyslået græs og en intens eftersmag med chili-toner. De mange smagsnuancer skyldes ikke mindst, at Arkè er en ufiltreret olie. Normalt forbruger sicilianerne selv denne kvalitet, men her er altså mulighed for, at også danskerne kan smage på den lokale favorit.
Frugterne plukkes med håndkraft - én for én. På den måde sikrer man, at frugterne er hele og uskadte, før de sendes i oliemøllen, så olien i frugten ikke tager skade. Senest 12 timer senere koldpresses olivenfrugterne. Temperaturen i olivenmøllen holdes på niveau med temperaturen udenfor. Det er familiebrugets erfaring, at det giver den bedste bevarelse af frugtens aromaer.
Til sidst modnes olien i ståltanke ved en konstant temperatur på 18 grader. Her afrundes oliens mange smagsnuancer, før den hældes på mørke flasker, som beskytter mod sollys.

Økologisk olie

Olivenolien fra Arkè har fået stemplet "Agricultura Biologica", hvilket herhjemme svarer til en godkendelse som økologisk jordbrug. Desuden er indholdet fra høsten i efteråret 2006. En frisk vare med en frisk smag.
Arkè kan anvendes direkte på brød med et strøg salt henover. En skøn mundfuld! Men olivenolien kan også opvarmes og benyttes som basis i en af de herlige sicilianske retter.

 

Olivenolie

Denne Olivenolie kommer fra sicilien, og er en
Økologisk Extra jomfru olivenolie.

Nedenstående text er fra da olien blev indsendt til www.vinhulen.dk for at blive bedømt

http://www.sitecenter.dk/vinhulen/gourmet7/

Beskrivelse:

Ekstra jomfru oliven olie i ufiltreret udgave.

Anvendelse:

Køb et italiensk brød, skær en skive og lav små brødstykker og dyp det i en lille portion af olien ophældt på en tallerken.
Olien er p.g.a. en meget lækker "nyslået græs" smag særdeles velegnet som et ekstra pift til salatblandinger. Olien har også en kvalitet, som gør den velegnet til at lave egne tapenader m.v.

Motivation: 

Tilpas lækker og "luftig" ekstra jomfru olivenolie.
Dejlig frisk med en udpræget duft og smag af nyslået græs.
Utrolig dejlig i både duft og smag.
 Ingen skavanker og slinger i valsen.
Bare en varm, velsmagende olie på de bedste råvarer.