Øl Næstved Bryghus

Vinbutikken Rexwine Hornbæk fører nu også ØL fra Næstved bryghus

Classic

er en mahognifarvet, undergæret øl. Udelukkende brygget på pilsnermalt og ristede malte, som giver en god fylde og maltkarakter. Tysk aromahumle fuldender med en god duft og en afbalanceret bitterhed.
Øllet er ufiltreret og kan indeholde bundfald. Lagres oprejst og skænkes nænsomt.

Julebryg

Frigives medio oktober

er en mørkebrun og fyldig overgæret øl. En god ledsager til julens hygge med god mad og glade stunder. Brygget på Marris Otter malt samt ristede malte. Tilsat humle med rund hånd, som er med til at give den et pift som modspil til julens fede retter. Bør nydes ved 8-10 g C og i godt selskab.

Brown Ale – 5,5%

Brown Ale er et godt håndværk. Brygget på Marris Otter malt og ristede malte, hvilket giver en malt karakter. Den er let humlet med East Kent Goldings. Vores Brown Ale er en god gedigen overgæret øl, som skal nydes i godt selskab. Bør nydes ved 8-10 grader.

Kaff Porter 7,5%

Kaff Porter er en dejlig blid porter, brygget på ristede malte, havre og mørk farin. Den er tilsat mørke, malede kenyanske kaffe bønner, som giver en blød smag med toner af kaffe. Som modspil til de ristede malte og kaffe er den tilsat den New Zealandske humle Nelson Sauvin. Serveres afkølet og er rigtig god sammen med krydrede retter, vildt og gammeldags simremad.

Dark 6,7%

Dark 6,7% er en mørk og fyldig øl. Brygget på forskellige ristede malte, såsom karamel- og aroma- og farvemalt. Smagen er lidt hen ad det brændte og lige en anelse chokolade. For at give den fyldige maltkarakter modspil er der brugt en god mængde humle at typen Amarillo, som er en amerikansk humle type (har duft af citrus og blomster). Der kan være bundfald i flasken, så det anbefales at hælde op af en gang. God sammen med simremad og måske mørk chokolade.

Copper Ale 5,5%

Copper Ale er en overgæret pale ale type. Øllets farve går fra ravgylden til kobberfarve med et fyldigt skum. Brygget på pale ale malt, munchermalt og en smule karamelmalt. En let frisk øl med god humle aroma, som giver en god mundfylde. Eftersmagen er let til behagelig bitter. Øllet er ufiltreret, så der kan være bundfald. En rigtig sommerøl, som man kan nyde efter behag – hele året. Nydes afkølet lige fra køleskabet.

Sortebrødre, specialøl – 7,3%

Sortebrødre er inspireret af de belgiske øl, der har været lavet i århundreder på klostrene. Den særlige smag skyldes, at der er brugt 3 forskellige malte: Pilsner, Marris Otter og Karamel. Humlen er traditionel tysk, men med en smule mosaic-humle. Denne første øl i munkeserien er en hyldest til Sortebrødre munkene, som bar sort kappe og hætte. Munkene var tiggermunke og kom sandsynligvis til Næstved i 1242.

Fest Øl

fra Næstved Bryghus.. Øllet er brygget på pilsner og hvedemalt. Der er benyttet ægte champagnegær. Bitterheden i øllet kommer fra en fin tysk aromahumle: Tettnang. Skummet er hvidt og tæt, farven er meget lys. Smagen er på en gang sød og syrlig, og kan være vinøs. På trods af at alkoholprocenten er 7,1 er den let drikkelig. Fordi den ikke er filtreret kan der være bundfald. Det anbefales at flaskens indhold hældes op af en gang. Nydes afkølet både som velkomst eller til det klassiske frokostbord.